top of page
DSC00487_A.jpg

BIO

Een visueel avontuur

Als autodidact onthult hij zich in verschillende disciplines: tekenen, schilderen en het creëren van eigenzinnige sculpturen. Zijn werk heeft een grote variëteit en dualiteit, wat ook typerend is voor zijn persoonlijkheid; contrastvol, kleurrijk, mysterieus en dromerig.
Ergens zoekt Moreels die interactie tussen de verschillende mediums. Het afwisselen tussen schilderkunst en sculpturaal werk, helpen hem  om telkens met een vernieuwende frisse blik te kijken naar zijn creaties, te reflecteren en evolueren en het zoeken naar nieuwe ideeën. 
Zijn sculpturale creaties kennen hun oorsprong tijdens zijn zoektocht naar materialen op rommelmarkten, kringloopwinkels, zolders, containerparken, objet-trouvé, etc. Moreels verzamelt dingen wanneer hij affiniteit heeft met hun vorm, kleur, contrasten van grondstoffen en finesse.
Binnen zijn werk is het recycleren en upcycling van objecten erg aanwezig. Hij hecht veel belang aan de esthetiek van de dingen die we maar al te vaak weggooien. Door de dingen te assembleren en herpositioneren heeft hij een nieuwe bestemming en waarde aan dat wat waardeloos was. Het toeval speelt een belangrijke rol in zijn creatieproces. Het is zoeken naar een symbiose of mutualisme tussen de verschillende materialen die hij verzamelde. Soms heeft hij al maanden dat ene stukje liggen, dat ligt te wachten, te hunkeren om opgenomen te worden in een beeld of object. Het samenvoegen en assembleren van zijn creaties is voor de kunstenaar zaligmakend, maar streelt ook de ogen van de kijker. Ze schitteren als het ware in elkaars bijzijn.
Bij het bekijken van de beelden heeft de kunstenaar de ruimte aan het publiek om een interactie aan te gaan met zijn of haar fantasie of het scheppen van een eigen verhaal.

Bio: Biografie
bottom of page